Halloween

BUURTVERENIGING BERGEN OP ZOOMSTRAAT

VRIJDAG 31 OKTOBER 2014

Wat is Halloween?

Het grote griezelfeest Halloween wordt vooral gevierd in Amerika. Maar in Nederland wordt het steeds bekender. De naam Halloween komt van het Engelse woord “All Hallows Eve”, dit betekent “de vooravond van allerheilige”. Officieel is Halloween op 31 oktober. Ze zeggen dat dan de doden tot leven komen. De mensen willen zich beschermen tegen al deze enge dingen. Dit doen ze door bij de deur uitgeholde pompoenen met enge gezichten met kaarsjes erin neer te zetten of lampionnen           ( Misschien een idee om ook iets engs van uw huis te maken???) Halloween is een echt kinderfeest. Kinderen verkleden zich als griezels, monsters of andere engerd.    Ze doen alsof ze de doden zijn die tot leven zijn gekomen. Bij de huizen bellen ze aan en maken allemaal enge griezelgeluiden. De bewoners van die huizen geven de verklede kinderen vaak lekkere snoepjes.

Alle kinderen tot 14 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene)

Kunnen meedoen met de trick or treat. De start is om 18.45 uur vanuit Scouting Sint Sebastiaan, Geertruidenbergstraat. Het is vrij om door het hele gebied te lopen. Op vrijdagavond krijgt je een route mee, met daarop de deelnemende straten en extra leuke punten waar je langs kunt gaan. Bij de huizen waar de posters voor het raam hangen, mag je aanbellen.

Om 21.00 is het lopen afgelopen en verzamelen we weer bij de Scouting, waar we een spookhuis hebben. En lekkere ranja, soep en/of chocomel en een lekker hapje. Alles mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Deelname is gratis. Let op, om teleurstellingen te voorkomen, gaan de mensen die zich opgegeven hebben voor de mensen die dit niet hebben gedaan. Dit jaar letten we daar extra op.

Opgave kan door middel van een e-mail te sturen voor 25 oktober naar:

Halloweenhetven@gmail.com

o.v.v. naam, adres, aantal kinderen

Trick or treat bij Bewoners

De start van de trick or treat is vrijdagavond om 18.45 uur en duurt tot 21.00 uur. In deze tijd kunt u heksen, monsters, spoken en elfjes aan uw deur verwachten die vragen om een treat, hoeveel kinderen er komen is door ons niet in te schatten, wij vragen u te rekenen op een heleboel kinderen.(vorig jaar waren er 200 kinderen die mee liepen) koop kleinere snoepjes. Zijn de snoepjes op verwijder dan gewoon de poster van het raam. Kinderen tot 14 jaar mogen meedoen. Twijfelt u of kinderen erbij horen, dan kunt u dit controleren doordat alle kinderen die aan de deur komen een basje trick or treat bij zich hebben. Bent u niet thuis omdat u met uw kind door de wijk loopt, doe toch mee en zet een schaal met snoepjes buiten, of misschien kan er iemand thuisblijven om treats uit te delen. Na het einde bent u van harte welkom om de avond mee af te sluiten bij Scouting Sint Sebastiaan. Bent u van plan om met uw buren samen iets groots of extra leuk te doen, meld het bij ons en we zetten het op de route als extra aandachtpunt waar de mensen zeker naar toe moeten gaan.

·        mogen de kinderen bij u aanbellen, hang bijgaande poster uiterlijk vrijdagavond om 17.00 uur duidelijk zichtbaar op.